Forsiden // Damebunader // Nordhordlandsbunad
Nordhordland Festbunad med sort, foldelagt stakk og rødt liv med perlebånd. Håndbrodert skjorte og forkle. Bringeduk og belte med perler- og ullgarnsbroderi.

Nordhordlandsbunad

Pris fra kr 31.000,-

Festbunad inkl. brodert skjorte, forkle og bringeduk. Belte, cape, sølv og bunadsko kommer i tillegg.

Pris fra kr 30.000,-

Vinterbunad inkl. brodert skjorte, forkle og bringeduk. Belte, cape, sølv og bunadsko kommer i tillegg.

Nordhordlandsbunaden lages i to varianter; Festbunad og Vinterbunad.

Festbunaden har liv i høyrødt klede og sort eller blå stakk. Livet har skjæring som er tett ringet i halsen, og rette fremkanter. Det kantes med et gult og grønt bånd som kalles "krokakvarde". Stakken er enten foldelagt med fløyelsbånd nede, eller plissert med et rødt og hvitt grindvevd bånd. Skjorten er i lin med hvitt broderi på krage, mansjetter og ved brystsplitten. Hvitt, brodert forkle i lin med dobbelt uttrekkssøm.

Vinterbunaden lages i mørkeblått eller sort toskaft ullstoff. Livet har samme fasong som festbunaden, men kantes med grindvevde bånd med rødt mønster på hvit bunn. Stakken er foldelagt med påsydde fløyelsbånd nede, eller plissert med et rødt og hvitt grindvevd bånd. Forkle i sort eller blått med vertikale striper i flere farger. Linskjorte med hvitt broderi på krage, mansjetter og ved brystsplitten. 

Bringeduken og beltet er med ullgarnsbroderi og/eller perler. Istedenfor brodert belte, kan man bruke et skinnbelte med støler.
Det brukes forgylt sølv til festbunaden, og oksidert sølv til vinterbunaden.