Forsiden / Damebunader / Marie Aaenbunad

Marie Aaenbunad

Sort Marie Aaen i toskaft med rutete forkle og brodert skjorte.
Sort Marie Aaen i toskaft med brodert skjorte.
Sort cape med grønt fõr til Marie Aaen.
Sort Marie Aaen i toskaft med rutete forkle og brodert skjorte.
Sort Marie Aaen i toskaft med brodert skjorte.
Sort Marie Aaen i toskaft med brodert skjorte.
1 of 10
Marie Aaenbunad

Marie Aaen-bunaden ble satt i produksjon i 1949 etter den hadde vunnet en konkurranse om å lage en festbunad fra Østerdalen. Broderte bunader hadde ingenting med Østerdalen å gjøre, men det var allikevel nettopp det som var hele målet med konkurransen. Gamle draktplagg var til inspirasjon under arbeidet, men broderiet er laget etter inspirasjon fra dekorativ maling i Olenstua fra Alvdal.


Pris fra 29.000,-
Prisen inkluderer bunad med veske og forkle. Skjorte, cape, underskjørt, sølv, hodeplagg og sko kommer i tillegg.

Liv

Bunadslivet er i sort toskaft, kantet med grønt ullstoff. Det har flerfarget broderi langs fremkanter, halsringning og på ryggen. Livet lukkes med 4 sølvhekter; 3 nede og 1 oppe.

Stakk

Stakken er i sort tokaft, og har en bred grønn kant nederst med broderi over. Den er foldelagt med et rynkeparti midt bak.

Skjorte

Skjorten er i lin med hvitsømsbroderier på krage, mansjetter og ved halssplitten. Den lukkes med en halssølje og mansjettknapper i sølv.

Forkle

Forkleet har sort bunnfarge med røde og grønne striper som utgjør et rutemønster.

Veske

Vesken er i sort toskaft og kantet med grønt, med broderielementer hentet fra bunadslivet. Veskelåsen er i sølv, plett eller messing.

Hodeplagg

Luen har rundet, grønn pull som er rynket i nakken, og sydd fast til et sort, glatt pannestykke med broderi. BunadRosen lager også håndbroderte hårbøyler og hårbånd som kan kjøpes separat.

Ytterplagg

Capen er i sort toskaft med grønt fór og ståkrage, og lukkes med en capehekte i sølv.

Underskjørt

Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farge som matcher bunaden.

Strømper og sko

Det brukes sorte strømper, BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull. Sorte bunadsko med spenne i tinn eller sølv, eller bunadstøvletter med snøring.

Sølv

Det brukes oksidert sølv til Marie Aaen-bunaden, og man trenger halssølje, brystsølje, hekter, mansjettknapper, veskelås og sikringslenke til vesken. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Alt dette kan kjøpes hos BunadRosen.