Tromsbunad
Troms Ungdomsfylking startet i 1967 arbeidet med Tromsbunaden, og den ble regelmessig arbeidet med inntil den var ferdig i 1976. Bunaden ble komponert på grunnlag av fotografier, tekstiler og litteratur fra ca 1870-1900. Til tross for at bunaden kun bygger på et delvis bevart draktmateriale, ble resultatet en egen bunad med røtter i tradisjon og levesett fra Troms. Det utenlandske materialet som ble valgt, skulle vise at Troms hadde vært et område med stor tilgang på innførte stoffer.

Liv
Livet er i brokade i fargene rødt eller gyldent, og fasongen er tatt fra et kjoleliv fra Fjordbotn i Gratangen. Foran går livet ned i en spiss, mens det på hver side går over i en liten kappe som møtes midt bak i en splitt.

Stakk
Stakken er i sort- og gulmelert ullstoff, med vertikale striper i sort. Nederst er det sydd på sorte, horisontale fløyelsbånd for å gi inntrykk av et rutete stoff lik originalstoffet man hadde tatt utgangspunkt i. Stakken er foldelagt og sydd til en linning.

Skjorte
Skjorten er i lin med hvitsømsbroderier på krage og mansjetter. Den lukkes med en halssølje og mansjettknapper i sølv.

Forkle
Forkleet er i sort, mercerisert bomull med hvite, vertikale striper langs ytterkantene, og horisontale striper nederst.

Hodeplagg
To forskjellige hodeplagg som er utarbeidet til bunaden. Det ene er en rynkelue, og det andre er en mer skautlignende lue som er dekorert med en sløyfe. Begge hodeplaggene er i sort silke med hvit blondekant.

Underskjørt
Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farge som matcher bunaden.

Ytterplagg
Capen er i sort ullstoff med hette og rødt fór. Den har røde pyntestikninger langs ytterkanten og på hetten, som også har påsydde fløyelsbånd.

Strømper og sko
Det brukes sorte strømper og bunadsko med spenne i tinn eller sølv. Alternativt kan man bruke bunadstøvletter med snøring.

Sølv
Det brukes halssølje, brystsølje, knapper og mansjettknapper. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Tromsbunaden bruker oksidert
sølv som kan kjøpes hos BunadRosen.