Forsiden / Damebunader / Løkenbunad

Løkenbunad

Sort Løkenbunad med brodert skjorte og sølvbelte.
Sort Løkenbunad med brodert skjorte, lue og sølvbelte.
Sort Løkenbunad med cape
Blå Løkenbunad med brodert skjorte og sølvbelte.
Blå Løkenbunad med brodert skjorte.
Blå Løkenbunad med brodert skjorte og sølvbelte.
Blå Løkenbunad med brodert skjorte.
Sort Løkenbunad med brodert skjorte og sølvbelte.
Sort Løkenbunad med brodert skjorte, lue og sølvbelte.
1 of 15
Løkenbunad

Løkenbunaden ble satt i produksjon i 1949 etter at den hadde blitt utviklet av Østfold Bondekvinnelag i samarbeid med Halvdan Arneberg, overlærer ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Inspirasjon til mønsteret på bunad og skjorte er hentet fra et rosemalt skap fra gården Lille Løken i Trøgstad som trolig er malt av kunstneren Erich Fredrich Holmgreen. Dette rosemalte skapet står nå i Trøgstadstua på Norsk Folkemuseum i Oslo.


Pris fra 27.000,-
Prisen inkluderer bunad med veske og stoffbelte. Skjorte, cape, underskjørt, hodeplagg sølv og sko kommer i tillegg.

Liv

Stoffet i bunaden er i sort eller blått toskaft ullstoff. Livet har broderi på forstykkene og ryggen, og lukkes med 3 par sølvhekter.

Stakk

Stakken sys i blått eller sort toskafts ullstoff, og har en bred, brodert bord som har elementer fra broderiet på forstykkene på livet. Den er foldelagt, og sydd fast til livet.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med blomsterbroderi i hvitsøm på krage, mansjetter og langs halssplitten, og det er valgfritt om man vil ha stående eller liggende krage. Skjorten lukkes med en sølje/sprette og mansjettknapper i sølv.

Hodeplagg

Luen er i samme stoff som bunden, og har broderier langs fremkanten. BunadRosen lager også håndbroderte hårbøyler og hårbånd som kan kjøpes separat.

Veske

Vesken er i samme stoff som bunaden med matchende broderi. Veskelåsen er i messing.

Belte

Stoffbeltet sys i samme stoff som resten av bunaden, og lukkes med en beltespenne. Ønsker man sølvbelte lenker man sammen beltespennen og beltestølene ved hjelp av små ringer, og syr evt det ferdige sølvbeltet fast på stoffbeltet. Alternativt kan man benytte et skinnbelte med beltespenne og beltestøler.

Ytterplagg

Capen sys i samme stoff som bunaden, med blått eller sort fór. Vår modell er halvlang, med ståkrage og broderi i nakken. Capen lukkes med en capehekte i sølv. Det blir også brukt jakke til bunaden.

Underskjørt

Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farge som matcher bunaden.

Strømper og sko

Det brukes blå eller sorte strømper, BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull. Sorte bunadsko med spenne i tinn, messing eller sølv, eller bunadstøvletter med snøring.

Sølv

Til Løkenbunaden trengs det halssølje, brystsølje, hekter, veskelås, sikringslenke til vesken, beltespenne og evt beltestøler hvis man ønsker sølvbelte. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Det er utarbeidet eget forgylt sølv til Løkenbunaden som kan kjøpes hos BunadRosen.