Forsiden / Damebunader / Nordhordlandsbunad

Nordhordlandsbunad

Sort Nordhordland Vinterbunad med foldelagt stakk, håndbrodert skjorte, bringeduk, forkle og sølvbelte.
Sort Nordhordland Vinterbunad med foldelagt stakk, håndbrodert skjorte og sølvbelte.
Sort Nordhordland Vinterbunad med foldelagt stakk, håndbrodert skjorte, bringeduk, forkle og sølvbelte.
Sort Nordhordland Vinterbunad med foldelagt stakk, håndbrodert skjorte og sølvbelte.
1 of 6
Nordhordlandsbunad

Det er flere ulike varianter i bruk av denne bunaden, og de omtales gjerne som «festbunad» og bunad med mørkt liv, eller «vinterbunad». Draktskikken på 1700-tallet ligger til grunn for vinterbunden, mens festbunaden var sterkt preget av Hardangerbunaden i perioden 1900-1950.


Pris fra 21.800,-
Prisen inkluderer bunad med foldelagt stakk og vevd forkle. Skjorte, bringeduk, belte, cape, underskjørt, sølv og sko kommer i tillegg.

Liv

Vinterbunaden har liv i blått eller sort toskafts ullstoff og er kantet med et grindvevd bånd i rødt og hvitt. Livet er syudd fst til stakken og har en skjæring som er tett ringet i halsen med rette fremkanter. Som dekorasjon brukes det 3 par borer i sølv.

Stakk

Til både festbunaden og vinterbunden er stakken i sort eller mørkeblått ullstoff som er piperynket med grindvevd bånd nederst, eller foldelagt med fløyelsbånd nederst. Stakken er sydd fast til livet.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi i klostersøm på krage, mansjetter og foran på bryststykket. Den lukkes med en sølje og mansjettknapper i sølv.

Forkle

Vinterbunaden har blått eller sort vevd forkle med vertikale striper i flere farger.

Bringeduk

Bringeduken kan være med ullgarnsbroderi, perler eller en kombinasjon av begge. Det finnes flere forskjellige mønster.

Belte

Beltet kan være med ullgarnsbroderi, perler eller en kombinasjon av begge, og det lukkes med en beltespenne i sølv. Man kan også bruke skinnbelte med beltespenne og beltestøler hvis man ønsker sølvbelte.

Underskjørt

Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farge som matcher bunaden.

Strømper og sko

Det brukes blå, hvite eller sorte strømper, BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull. Sorte bunadsko med spenne i tinn eller sølv, eller bunadstøvletter med snøring.

Sølv

Det brukes halsknapp, brystsølje, borer, beltespenne og evt beltestøler hvis man ønsker stølebelte. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Festbunaden bruker hvitt/forgylt sølv, mens vinterbunaden bruker oksidert sølv. Begge deler kan kjøpes hos BunadRosen.

Valgmuligheter

Klikk på bilde for å se fullversjon