Forsiden / Damebunader / Oslobunad

Oslobunad

1 of 3
Oslobunad

Oslobunaden ble lansert i 1947. Det hadde tidligere ikke blitt laget en egen bunad for Oslo, og mye av grunnen var nok at som havneby og hovedstad hadde byen nær kontakt med resten av Europa. Dermed ble innbyggerne i større grad påvirket av kultur og mote enn ellers rundt om i landet. Da det endelig ble bestemt at Oslo skulle få en egen damedrakt, ville man derfor komponere den fritt, og ikke la den bygge på gamle tradisjoner. Harriet Henriksen, daværende avdelingsleder for broderiavdelingen på Steen og Strøm, bestemte fasongen på bunaden, mens det vakre blomsterbroderier ble tegnet av Ingeborg Solum.

Opprinnelig ble Oslobunaden kun laget i lyseblått ullstoff. men i 2013 kom også en mørkeblå modell. Broderiet på stakk, liv og lue er hentet fra Oslomarkas blomsterprakt, mens broderiet på vesken viser St.Hallvard, Oslos skytsengel som måtte bøte med livet i 1043 da han prøvde å redde en ung, gravid jente i nød.
På stakken til den lyseblå bunaden er det et bredt, grått felt som er overbrodert med bl.a blåklokker, fuglevikkeblomster, hundekjeks, kløverblad og smørblomster, mens den mørkeblå stakken kun har blomsterbroderi. Skjorten er i hvit lin med fargerikt blomsterbroderi på krage og mansjetter. Det er designet to forskjellige serier med sølv til bunaden; Originalsølv og Jubileumssølv.

BunadRosen kjøper materialpakker fra Fru Lyng AS som eier rettighetene til denne bunaden, og broderer/monterer hver enkelt bunad etter kundens mål, så hos oss kan du være trygg på at du får original vare.


Pris fra 32.500,-
Prisen inkluderer bunad med veske og stoffbelte. Skjorte, underskjørt, sølv og sko kommer i tillegg.