Forsiden / Damebunader / Valdresbunad, ny modell

Valdresbunad, ny modell

Den nye Valdresbunaden, sort. Skjorte med hvitsøm.
Den nye Valdresbunaden, sort. Skjorte med hvitsøm.
Den nye Valdresbunaden, sort. Skjorte med hvitsøm.
Den nye Valdresbunaden, sort. Skjorte med hvitsøm.
Håndbrodert skjorte med smalt broderi til Valdresbunaden.
Håndbrodert skjorte med smalt broderi til Valdresbunaden.
Håndbrodert skjrote med farget broderi til Valdresbunaden.
Håndbrodert skjorte med farget broderi til Valdresbunaden.
1 of 8
Valdresbunad, ny modell

Denne bunaden ble først ferdig i 1948, og kalles derfor «den nye» Valdresbunaden. Ønsket om en brodert bunad sto fortsatt sterkt, så man hentet inspirasjon til broderiene fra en lue som stammer fra Sundheim. Fasongen på bunaden er hentet fra en rutastakk fra Vestre Slidre.


Pris fra 32.500,-
Prisen inkluderer bunad med veske. Skjorte, sølv, cape, underskjørt, hodeplagg og sko kommer i tillegg.

Liv

Livet har dyp utringning, og er i sort eller blått ullstoff med flerfarget broderier på fremstykkene og øverst på ryggen. Det lukkes foran med skjulte hekter et stykke opp.

Stakk

Stakken er i sort eller blått ullstoff med en grønn kant nederst. Over den grønne kanten er det en tynn, rød stripe og en blomsterbord med fargerike broderier. Stakken er foldelagt foran og piperynket bak, og sys fast til livet. I overgangen mellom stakk og liv er det en tynn stripe av grønt ullstoff.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin eller bomull med enten hvitsømsbroderi eller flerfarget broderi på krage og mansjetter. Skjorten lukkes med en halssølje og mansjettknapper i sølv.

Veske

Vesken sys i samme stoff som stakken, er kantet med grønt ullstoff, og har flerfarget broderi. Veskelåsen er i sølv eller plett.

Ytterplagg

Capen har ståkrage og sys i samme stoff som stakken. Den lukkes med en capehekte i sølv

Hodeplagg

Luen lages i samme stoff som stakken. Den har en nesten firkantet pull som er rynket i nakken, og sydd fast til et glatt fremstykke. Luen festes med et knytebånd under haken. Både pull og fremstykke har flerfarget broderi, og er kantet med grønt ullstoff.

Underskjørt

Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farger som matcher bunaden.

Strømper og sko

Det brukes sorte strømper, BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull. Sorte bunadsko med spenne i tinn eller sølv, alternativt bunadstøvletter med snøring.

Sølv

Til Valdresbunaden trengs det halssølje, brystsølje, mansjettknapper, veskelås og sikringslenke til vesken. I tillegg velger mange å bruke et sølvbelte til bunaden. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Sølvet til Valdresbunaden er oksidert, og kan kjøpes hos BunadRosen.