Forsiden / Damebunader / Vestfoldbunad 1932-modell

Vestfoldbunad 1932-modell

Vestfold 1932-modell, blå.
Vestfold 1932-modell, blå.
Vestfold 1932-modell, sort.
Vestfold 1932-modell, sort.
Vestfold 1932-modell, sort.
Vestfold 1932-modell med cape, blå.
Vestfold 1932-modell, blå.
Vestfold 1932-modell, sort
Vestfold 1932-modell, sort
Håndbrodert cape til Vestfoldbunaden 1932-modell.
Håndbrodert skjorte til Vestfoldbunadene.
1 of 12
Vestfoldbunad 1932-modell

I 1932 ble den første Vestfoldbunaden lansert, og den var i handelen frem til bunaden ble revidert på 1950-tallet, og den reviderte «1956-modellen» overtok. 1932-modellen ble imidlertid satt i produksjon igjen i 1993. Bunaden har lite broderier sammenlignet med mange andre bunader som ble til på samme tid, men bygger på tradisjonen med å bruke vevde bånd. Broderiene på bunaden er hentet fra en gammel rosemalt kiste fra Vestfold, og kalles ofte «Vestfoldrosa».


Pris fra 20.000,-
Prisen inkluderer bunad med veske. Skjorte, sølv, cape, belte, underskjørt og sko kommer i tillegg.

Liv

Livet er i sort eller blå klede og er kantet med vevde bånd. Bak i ryggen er det spilesøm. Livet lukkes med maljer i sølv og et sølvkjede.

Stakk

Stakken er i sort eller blå klede med et påsydd, vevd bånd. Nederst har den sorte stakken en rød kant av klede og en grønn fingerheklet snor, mens den blå stakken har grønn kledekant og rød fingerheklet snor. Stakken er foldelagt og sydd fast til livet.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitsømsbroderi på krage, mansjetter, bryststykke og bringelist. Utgangspunktet for skjorten er en brudeskjorte fra Jåberg i Tjølling.

Belte

Beltet er vevd i samme mønster som båndet på livet og på stakken, og lukkes med en beltespenne i sølv. Det er også mulig å bruke et skinnbelte med beltespenne og beltestøler hvis man ønsker et sølvbelte.

Veske

Vesken er i samme stoff som bunaden, og har mangefarget ullgarnsbroderi. Vesken lukkes med en veskelås i sølv eller plett.

Ytterplagg

Capen er i sort eller blå klede med brodert skulderparti. Den lukkes med en capehekte i sølv.

Hodeplagg

Luen er i samme stoff som bunaden, og har mangefarget ullgarnsbroderi.

Underskjørt

Det brukes underskjørt med påsydde kapper i farge som matcher bunaden.

Strømper og sko

Det skal brukes hvite strømper til bunaden, BunadRosen anbefaler knestrømper i bomull. Sorte bunadsko med spenne i sølv eller tinn, alternativt bunadstøvletter med snøring.

Sølv

Det trengs halssølje, brystsølje, maljer, kjede m/spyd, mansjettknapper, veskelås, sikringslenke til vesken, beltespenne og evt beltestøler dersom man ønsker sølvbelte. Ring og ørepynt er også fint tilbehør. Det brukes oksidert sølv til Vestfoldbunaden, og dette kan kjøpes hos BunadRosen.