Forsiden / Artikler / Fremgangsmåte ved kjøp av bunad

Fremgangsmåte ved kjøp av bunad

BunadRosen har et stort utvalg av bunadsmodeller fra hele landet, så når du har bestemt deg for at du vil kjøpe ny bunad står vi klare for å hjelpe deg.

Valg av bunad

Første punkt er kanskje det vanskeligste, nemlig å velge bunadsmodell.
De fleste velger bunad fra der de har vokst opp eller bor, mens andre velger fra der foreldre eller besteforeldre kommer fra. Noen velger den bunaden de synes er aller finest uavhengig om de har tilknytning eller ikke.

Bruk hjemmesiden vår som inspirasjon, der finner du både bilder og informasjon om de forskjellige bunadene, eller du kan besøke butikken vår i Drøbak hvor vi har over 70 forskjellige utstillingsmodeller sydd opp.

Avhengig av modell, har de fleste bunader endel valgmuligheter som man må bestemme seg for ved bestilling. Dette kan være farge og stoffkvalitet på bunaden, type broderi på skjorten, fasongen på vesken, om man ønsker ytterplagg etc.

Timeavtale/konsultasjon for bestilling av bunad

Når du har bestemt deg for både type bunad og hvilken butikk du vil kjøpe den fra, er det på tide å bestille. Vi håper selvfølgelig at du velger oss, da lover vi å lage en vakker bunad til deg som du kan ha glede av resten av livet!

For å sikre at du får best mulig hjelp og service, anbefaler vi at det gjøres en uforpliktende timeavtale med oss. Dette kan skje alle dager i butikkens åpningstid.
For damebunader setter vi av 30 minutter, og for herrebunader setter vi av 60 minutter.

Timeavtale/konsultasjon for bestilling av Beltestakk

Konsultasjon for bestilling av Beltestakk er kun mulig ukedager i butikkens åpningstid. Vi setter av 2 timer for å få gått gjennom alle valgmulighetene på stoff, broderier, bånd etc., og hjelper til med å sette det hele sammen slik at du får din drømmebunad.

Måltaking

Måltaking skjer normalt samtidig som selve bestillingen hvis ikke annet avtales.
For damer er det viktig å ha på en god bh, gjerne en som er litt vattert for å få fin fasong på bysten og som gir god støtte. Det er ikke mulig å ta mål hvis man har på sports-bh. Det er også en fordel å ha på en forholdsvis tynn genser, gjerne en litt ettersittende variant så det kan måle utenpå.

Alle damebunadene våre er sydd slik at de kan legges ut eller inn ved behov. De fleste bunadene kan også legges ned, men dette avhenger litt av bunadsmodellen.

Hvis vi skal sy på sølv på bunaden, bør dette kjøpes ut samtidig med måltakingen.

Betaling

Ved bestilling av bunad må det betales et forskudd på kr 10.000,- (for Beltestakker er forskuddet kr 20.000,-). Restbeløpet betales først ved henting, det er altså ingenting å betale ved prøvingen. Bunader må være fullt betalt før de blir utlevert. BunadRosen aksepterer vanlig bankkort (BankAxept), Eurocard, Diners, Mastercard og Visa.

Prøving

Vi tar kontakt så fort bunaden din er klar til prøving, og finner sammen en tid det passer å prøve den på.
Avhengig av dag/tid, kan ofte skredderen ta evt justeringer mens du venter, eller vi avtaler tid for ny prøving.