Forsiden / Herrebunader / Åmlibunad

Åmlibunad

Åmlibunad med brokadevest og nikkers.
Åmlibunad med småblomstret brokadevest og nikkers.
Åmlibunad med brokadevest og nikkers.
Herre- og guttebunad med brokadevest og nikkers.
Nikkers, håndstrikkede stømper og hosebånd.
1 of 5
Åmlibunad

Åmli herrebunad bygger på draktskikken fra Aust-Agder fra midten av 1800-tallet, og var i vanlig bruk frem til ca 1920. Til bunaden ble det tatt utgangspunkt i en kort jakke og småblomstret brokadevest fra Askeland i Mykland, men plaggene er ikke direkte kopier.


Pris fra 28.500,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede, og har nedbrettet krage og slag. Den er dobbeltspent med 12 sølvknapper, men skal ikke lukkes.

Vest

Vesten sys i blå eller sort brokade, og har ståkrage og nedbrettede slag. Den er dobbeltspent og lukkes med 12 små sølvknapper.

Bukse

Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene er såkalt klaffebukser som sys i sort klede og lukkes med 7 sølvknapper. Nikkersen har i tillegg knesplitt med linning som lukkes med 6 sølvknapper.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på skulderstykke, krage og mansjetter. Skjortekragen skal brettes ned. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp, skjortering og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg og halstørkle

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull som kan pyntes opp med et bånd med blomstermotiv, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.

Sølv

Det brukes halsknapp, skjortering, mansjettknapper og knapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Vanligvis er sølvet hvitt, men kan også være oksidert, og begge variantene kan kjøpes hos BunadRosen.