Forsiden / Herrebunader / Gauldalsbunad

Gauldalsbunad

Trønderbunaden Gauldal med jakke, vest og nikkers.
Trønderbunaden Gauldal med jakke, vest og nikkers.
Trønderbunaden Gauldal til herre og gutt.
Vest med sølvknapper til Gauldalsbunad..
Hvit jakke med høy krage.
Sort nikkers med sølvknapper og knespenne, håndstrikkede stømper og hosebånd.
Håndbrodert skjorte til Gauldal og Sør-Trønder/Ålen herrebunad.
1 of 7
Gauldalsbunad

Trønderbunaden fra Gauldal ble komponert av Ragna Rytter mot slutten av 1950-årene, og plaggene hun brukte som forbilder stammet fra Gauldalen. Disse plaggene fines i dag på Trøndelag Folkemuseum. Bunaden ble tatt i bruk i 1963.


Pris fra 35.440,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i hvit klede og har nedbrettede slag, ståkrage med pyntestikninger og skjøter bak i ryggen. Den er dobbeltspent og trenger 24 store sølvknapper.

Vest

Vesten sys i stripete, rødt ullstoff med lyseblått, hvitt og mørkegrønt i rosebragdmønster. Den har ståkrage og høy halsskjæring. Vesten har tre knapperader med 28 små sølvknapper, men det er kun midterste rad som knappes.

Bukse

Nikkersen er i sort klede med en klaff foran, og knesplitt med linning ved hvert kne. Den trenger 25 store sølvknapper og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på krage, skulderstykker og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Sølv

Det brukes små og store knapper, halsknapp, mansjettknapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert og kan kjøpes hos BunadRosen.