Forsiden / Herrebunader / Lierbunad

Lierbunad

Lierbunad med jakke, vest og lang bukse.
Lierbunad med jakke og lang bukse, sett bakfra.
Lierbunad med vest og nikkers.
Lierbunad til herre og gutt.
Vest med sølvknapper til Lierbunaden.
Lang bukse til Lierbunaden.
Nikkers med sølvknpper og knespenner, håndstrikkede strømper og hosebånd.
1 of 7
Lierbunad

Lier kommune opprettet en bunadskomite i 1980 som skulle utarbeide forslag til en herrebunad fra Lier. Etter to år med leting etter særegne mannsdrakter fra distriktet, uten å finne annet enn en gammel vest fra Holtmark i Sylling fra ca 1850, ble det bestemt at man med utgangspunkt i denne vesten skulle komponere noe nytt. Tanken var at bunaden skulle være en enkel, stilren og nøytral kledning, og den ble satt i produksjon i 1982.


Pris fra 34.350,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Skjorte, sølv og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken er kort, og sys i sort ulldrapé eller klede med liggende krage m/sort fløyel, og nedbrettede slag. Den er dobbeltspent med 10 store og 6 små knapper, men skal aldri lukkes.

Vest

Vesten har sjalskrage, og sys i sort og grått, smårutete, ullstoff. Den er dobbeltspent, og lukkes med 8 små sølvknapper.

Bukse

Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene sys i sort ulldrapé eller klede, og har en klaff foran. Nikkersen har i tillegg knesplitt med linning ved hvert kne. Langbuksen lukkesmed 5 store sølvknapper, mens nikkersen lukkes med 5 store og 6 små sølvknapper og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit bomull uten broderi, og lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg og halstørkle

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen.

Sølv

Det brukes halsknapp, mansjettknapper, knapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør, og kan kjøpes hos BunadRosen.