Forsiden / Herrebunader / Masfjordbunad

Masfjordbunad

Masfjord herrebunad med jakke, vest og nikkers,
Masfjord herre- og guttebunad med jakke, vest og nikkers.
Rød vest med grønn innfelling til Masfjordbunaden.
Jakke og vest til Masfjordbunaden.
Detalj av jakken til Masfjordbunaden.
Nikkers til Masfjordbunaden.
1 of 6
Masfjordbunad

Nordhordlandsbunaden Masfjord er laget med utgangspunkt i draktskikken fra 1800-tallet, men er ingen direkte kopi. Bunaden har vært i bruk siden tidlig 1900, og derfor bærer den preg av de nasjonale strømningene som var på den tiden med tanke på hvordan en bunad skulle se ut. Etter å ha vært ute av bruk i en periode, var det folkedansere og felespillere som igjen begynte å ikle seg bunaden.


Pris fra 37.200,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebåndog sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede og er en såkalt «stuttatrøye» som rekker omtrent ned til hoftene. Den har ståkrage og er kantet med grønt på lommeklaffer, slag og ermesplitter. I tillegg har den påsydd et grønt bånd et stykke opp på ermene. Jakken er dobbeltspent med 18 store og 6 små sølvknapper, men skal aldri lukkes.

Vest

Vesten sys i rød klede med ståkrage. Foran er det felt inn et stykke grønt klede for å gi en illusjon av to vester, noe som var vanlig i tradisjonell bruk. Vesten er dobbeltspent med 16 små sølvknapper på det røde stoffet, og 16 små sølvknapper på det grønne stoffet.

Bukse

Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene sys i sort klede og har en klaff foran, men nikkersen har i tillegg knesplitt med linning ved hvert kne. Nikkersen lukkes med 6 store og 6 små sølvknapper og knespenner i sølv, mens langbuksen lukkes med 6 store sølvknapper.

Skjorte

Skjorten er i hvit bomull eller lin med hvitsømsbroderier på krage og mansjetter. Alternativt kan det brukes en enkel bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull.

Sølv

Det brukes halsknapp, mansjettknapper og små og store knapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert, og kan kjøpes hos BunadRosen.