Masfjordbunad
Nordhordlandsbunaden Masfjord er laget med utgangspunkt i draktskikken fra 1800-tallet, men er ingen direkte kopi. Bunaden har vært i bruk siden tidlig 1900, og derfor bærer den preg av de nasjonale strømningene som var på den tiden med tanke på hvordan en bunad skulle se ut. Etter å ha vært ute av bruk i en periode, var det folkedansere og felespillere som igjen begynte å ikle seg bunaden.
Jakke
Jakken sys i sort klede og er en såkalt «stuttatrøye» som rekker omtrent ned til hoftene. Den har ståkrage og er kantet med grønt på lommeklaffer, slag og ermesplitter. I tillegg har den påsydd et grønt bånd et stykke opp på ermene. Jakken er dobbeltspent med 18 store og 6 små sølvknapper, men skal aldri lukkes.
Vest
Vesten sys i rød klede med ståkrage. Foran er det felt inn et stykke grønt klede for å gi en illusjon av to vester, noe som var vanlig i tradisjonell bruk. Vesten er dobbeltspent med 16 små sølvknapper på det røde stoffet, og 16 små sølvknapper på det grønne stoffet.
Bukse
Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene sys i sort klede og har en klaff foran, men nikkersen har i tillegg knesplitt med linning ved hvert kne. Nikkersen lukkes med 6 store og 6 små sølvknapper og knespenner i sølv, mens langbuksen lukkes med 6 store sølvknapper.
Skjorte
Skjorten er i hvit bomull eller lin med hvitsømsbroderier på krage og mansjetter. Alternativt kan det brukes en enkel bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.
Strømper, hosebånd og sko
Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.
Hodeplagg
Det kan brukes en sort filthatt med flat pull.
Sølv
Det brukes halsknapp, mansjettknapper og små og store knapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert, og kan kjøpes hos BunadRosen.