Forsiden / Herrebunader / Nordfjordbunad

Nordfjordbunad

Nordfjordbunad med jakke, vest og nikkers.
Vest og nikkers til Nordfjrodbunaden.
Nordfjordbunad med jakke, vest og lang bukse.
Nordfjordbunad med nikkers til herre og gutt.
Vest og lang bukse til Nordfjordbunaden.
Vest og lang bukse til Nordfjordbunaden, sett bakfra.
Jakke og lang bukse til Nordfjordbunaden, sett bakfra.
Vest med sølvknapper til Nordfjordbunaden
Nikkers med sølvknapper, håndstrikkede strømper og hosebånd til Nordfjordbunaden.
Håndbrodert skjorte til Nordfjordbunaden.
Håndbrodert skjorte til Nordfjordbunaden.
1 of 11
Nordfjordbunad

De første herrebunadene fra Nordfjord ble laget allerede på 1900-tallet, og er inspirert av draktskikken på 1800-tallet. Bunaden har hatt litt forskjellig utseende da de enkelte skredderne satt sitt preg avhengig av hvordan de ønsket at bunaden skulle se ut. Slik dagens bunaden fremstår, er den preget av både 1900-tallets ønsker for hvordan en bunad skulle se ut, og den tradisjonelle draktskikken i Nordfjord.


Pris fra 36.000,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede, og har nedbrettede slag og ståkrage med broderte stikninger med sølvtråd. Foran er jakken rett avskåret, og buer ned mot korte skjøter bak. Jakken er dobbeltspent med 18 store og 6 små sølvknapper.

Vest

Vesten sys i grønn klede med spiss halsskjæring og ståkrage med broderte stikninger med sølvtråd. Den er dobbeltspent og lukkes med 14 små sølvknapper.

Bukse

Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse. Begge variantene sys i sort klede med gylf, og lukkes med 1 stor sølvknapper. Nikkersen har i tillegg knesplitt med linning som lukkes med 6 sølvknapper.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på krage og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg og halstørkle

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.

Sølv

Det brukes halsknapp, mansjettknapper og knapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert og kan kjøpes hos BunadRosen.