Forsiden / Herrebunader / Osbunad

Osbunad

Os herrebunad med rød og grønn vest, nikkers, håndstrikkede strømper og hosebånd.
Os herre- og guttebunad med røde og grønne vester.
Jakke og vest til Osbunaden
Rød og grønn vest til Osbunaden.
Grønn vest til Osbunaden.
Nikkers, håndstrikkede strømper og hosebånd.
Håndbrodert skjorte til Osbunaden.
1 of 7
Osbunad

Bunaden er en variant av en mannsbunad som ble meget populær på 1900-tallet i Hordaland.


Pris fra 36.500,-
Prisen innkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede med ståkrage og grønne knapphull med rød regels. Den er dobbeltspent med 14 store sølvknapper og 4 små sølvknapper, men skal ikke lukkes.

Vest

Vesten sys i rød klede med ståkrage. Foran er det felt inn et stykke grønt klede for å gi en illusjon av to vester. Vesten er dobbeltspent med 14 store sølvknapper på det røde stoffet, og 14 små sølvknapper på det grønne stoffet. Alternativt kan det brukes grønn, enkeltspent vest med rød kanting, ståkrage og nedbrettede slag som trenger 7 små sølvknapper.

Bukse

Nikkersen sys i sort klede, og har grønne knapphull med rød regels ved knesplitten. Foran er det en bred klaff som lukkes med 6 store sølvknapper, mens knesplitten lukkes med 8 små sølvknapper og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med broderi på krage, mansjetter og på hver side av halssplitten. Alternativt kan det brukes en enkel bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull.

Sølv

Det brukes halsknapp, mansjettknapper, knapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert, og kan kjøpes hos BunadRosen.