Forsiden / Herrebunader / Sør-Trønderbunad

Sør-Trønderbunad

Sør-Trønderbunad med jakke, vest og nikkers.
Sør-Trønderbunad til herre og gutt.
Vest til Sør-Trønderbunaden.
Håndbrodert skjorte til Gauldal og Sør-Trønder/Ålen herrebunad.
1 of 4
Sør-Trønderbunad

Utgangspunktet for denne bunaden var noen gamle plagg fra Ålen, og det var Bondeungdomslaget i Nidaros som lanserte bunaden i 1952, og fikk satt den i produksjon. Bunaden representerer draktskikken slik den var i dette distriktet rundt siste halvdel av 1800- tallet. Draktskikken var da omtrent lik som i Røros.


Pris fra 35.350,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort eller mørkeblå klede eller vadmel og har ståkrage med sorte stikninger og skjøter bak i ryggen. Den er dobbeltspent og trenger 24 store sølvknapper.

Vest

Vesten sys i stripete ullstoff med ståkrage og høy halsskjæring. Den er dobbeltspent og lukkes med 16 små sølvknapper.

Bukse

Nikkersen er i mørkeblå eller sort klede eller vadmel. Den har en klaff foran, og knesplitt med linning ved hvert kne. Nikkersen trenger 25 store sølvknapper og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på krage, skulderstykker og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Sølv

Det brukes små og store knapper, halsknapp, mansjettknapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert og kan kjøpes hos BunadRosen.