Forsiden / Herrebunader / Sunnfjordbunad

Sunnfjordbunad

Sunnfjordbunad med rød jakke, grønn vest, korsstingsbrodert belte og sort nikkers. Knapper og spenne i sølv.
Sunnfjordbunad med rød jakke, grønn vest, korsstingsbrodert belte og sort nikkers. Knapper og spenne i messing.
Sunnfjordbunad til herre og gutt.
Ryggbilde av jakken til Sunnfjordbunaden
Grønn vest og korsstingsbrodert belte til Sunnfjrodbunaden.
Nikkers med sølvknapper, håndstrikkede strømper og hosebånd til Sunnfjordbunaden.
Håndbrodert skjorte til Sunnfjordbunaden.
Korsstingsbrodert belte med sølvspenne til Sunnfjordbunaden.
1 of 8
Sunnfjordbunad

Bunaden bygger på draktmateriale fra store deler av 1800-tallet, men jakken har stilhistorisk slektskap med moten på 1700-tallet. Bunaden ble utarbeidet av Sunnfjord Ungdomslag med utgangspunkt i gamle plagg som i dag henger på Sunnfjord Folkemuseum. De første bunadene ble produsert 1964.


Pris fra 47.500,-
Prisen inkluderer jakke, vest, belte og nikkers. Sølv eller messing, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i rødbrun vadmel og er kantet med grønne bånd. De grønne båndene er også sydd på som dekor et stykke inn på fremstykkene. Inntil båndene er det sydd gule dekorsting i ullgarn. Jakken har 8 store knapper i messing eller sølv.

Vest

Vesten er kort, og sys i olivengrønn vadmel med høy ståkrage og små slag. Den er enkeltspent og lukkes med 7 små knapper i messing eller sølv.

Bukse

Nikkersen sys i sort vadmel med en klaff foran, og knesplitt med linning. Den trenger 8 store og 6 små knapper i messing eller sølv.

Belte

Det hører et bredt, kosstingsbrodert belte til bunaden, det lukkes med en beltespenne i messing eller sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på krage og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i messing eller sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg og halstørkle

Det kan brukes en sort filthatt med flat eller høy pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.

Sølv

Det brukes små og store knapper, beltespenne, halsknapp og mansjettknapper i messing eller sølv. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Alt dette kan kjøpes hos BunadRosen.