Forsiden / Herrebunader / Sunnmørsbunad

Sunnmørsbunad

Sunnmørsbunad med sort jakke, burgunder vest og sort nikkers.
Sunnmørsbunad med vest og nikkers.
Sunnmørsbunad med jakke og nikkers, sett bakfra.
Sunnmørsbunad med vest og nikkers, sett bakfra.
Sunnmørsbunad til herre og gutt.
Vest med sølvknapper til Sunnmørsbunaden.
Nikkers med sølvknapper og knespenner, håndstrikkede strømper og hosebånd til Sunnmørsbunaden.
Håndbrodert skjorte til Sunnmørsbunaden.
1 of 8
Sunnmørsbunad

Bunaden ble tatt i bruk allerede på 1900-tallet, og sto for mange som selve symbolet på en norsk bunad med rød vest og sort jakke og nikkers. Den har derfor mange fellestrekk med andre bunader som ble tatt i bruk på samme tid. Bunaden er laget med utgangspunkt i en klesdrakt fra Stranda som bestod av rundtrøye, knebukse og vest fra 1800-tallet.


Pris fra 26.500,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede, og har ståkrage og nedbrettede slag. Den er dobbeltspent med 18 store og 4 små sølvknapper, men skal ikke lukkes.

Vest

Vesten sys i burgunderrød klede. Den har ikke krage eller slag, og fra halsringningen er det en smalere, rundet skjæring midt foran som gjør at søljen kommer godt til syne. Vesten er dobbeltspent og lukkes med 20 små sølvknapper.

Bukse

Nikkersen er i sort klede med en klaff foran, og knesplitt med linning ved hvert kne. Den trenger 13 store og 6 små sølvknapper, og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med hvitt broderi på krage, skulderstykker, bringelist og mansjetter. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Sølv

Det brukes små og store knapper, halsknapp, mansjettknapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert og kan kjøpes hos BunadRosen.