Forsiden / Herrebunader / Vestfoldbunad

Vestfoldbunad

Vestfoldbunad med rød jakke, gul brokadevest, sort nikker, håndstrikkede strømper og hosebånd.s
Herre- og guttebunad med rød jakke, gul brokadevest og sort nikkers.
Vestfoldbunad med rød jakke og gul brokadevest.
Gul brokadevest til Vestfoldbunaden.
Nikkers med sølvknapper og knespenner, h¨ndstrikkede strømper og hosebånd.
1 of 5
Vestfoldbunad

Denne bunaden ble ferdig i 1985, og har fellestrekk Borrebunaden fra Vestfold. Jakken er en kopi av en jakke fra gården Trolldalen i Andebu, og er å se på Norsk Folkemuseum. Vesten er en kopi av en brudgomsvest fra 1832, som også stammer fra Andebu. Buksen er en kopi av en skinnbukse fra Kodal. Originalplaggene henger på Vestfold Folkemuseum. Bunaden har røtter fra første halvdel av 1800-tallet.


Pris fra 28.000,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken har ståkrage og sys i rød klede med rødt fór. Den skal ha 16 store og 6 små sølvknapper, men lukkes ikke.

Vest

Vesten er dobbeltspent og sys i gul silkedamask. Den lukkes med 12 små sølvknapper.

Bukse

Nikkersen er i sort klede med en bred klaff foran, og knesplitt med linning ved hvert kne. Knebuksen lukkes med knapper og knespenner i sølv.

Skjorte

Skjorten er i hvit lin med musetagger og eierens monogram brodert med blå korssting under halssplitten. Alternativt kan man bruke en bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halssølje og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg og halstørkle

Det kan brukes en sort filthatt med høy, sylinderformet pull, og et silketørkle som knytes utenpå skjortekragen i farger som matcher bunaden.

Sølv

Det brukes oksidert sølv, og man trenger halsknapp, små og store knapper, mansjettknapper og knespenner. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Alt kan kjøpes hos BunadRosen.