Forsiden / Herrebunader / Vossabunad

Vossabunad

Voss herrebunad med jakke, vest og nikkers.
Vossabunad til herre og gutt.
Nikkers med sølvknapper og knespenner, håndstrikkede strømper og hosebånd.
Lang bukse til Vossabunaden.
Håndbrodert skjorte til Voss herrebunad.
1 of 6
Vossabunad

Voss herrebunad finnes i dag i flere varianter som bygger i ulik grad på gammelt draktmateriell. Dagens bunad minner om draktskikken på 1850- tallet med korte jakker, men er ingen direkte videreføring av den gamle draktskikken.


Pris fra 35.900,-
Prisen inkluderer jakke, vest og nikkers. Sølv, skjorte, strømper, hosebånd og sko kommer i tillegg.

Jakke

Jakken sys i sort klede og har ståkrage med sorte stikninger og nedbrettede slag. Den er dobbeltspent med 20 store sølvknapper, men skal aldri lukkes.

Vest

Vesten sys i rød klede og har ståkrage med stikninger. Foran er det felt inn et stykke grønt klede for å gi en illusjon av to vester, noe som var vanlig på Voss på 1800-tallet. Kragen, lommene og de røde fremstykkene er kantet med grønt ullstoff, mens det grønne midtpartiet er kantet med rødt. Vesten er dobbeltspent med 14 store sølvknapper på det røde stoffet, og 12 små sølvknapper på det grønne stoffet.

Bukse

Det er valgfritt om man ønsker nikkers eller lang bukse, begge variantene sys i sort klede. Man kan også velge om buksen skal være med gylf eller klaff. Nikkersen lukkes med 6 eller 10 store sølvknapper og knespenner i sølv, mens langbuksen med klaff lukkes med 4 store sølvknapper.

Skjorte

Skjorten er i hvit bomull eller lin med broderier på krage, mansjetter og på hver side av halssplitten. Alternativt kan det brukes en enkel bomullskjorte uten broderi. Skjorten lukkes med en halsknapp og mansjettknapper i sølv.

Strømper, hosebånd og sko

Håndstrikkede strømper i ubleket ullgarn som holdes opp av flerfargede hosebånd i farger som matcher bunaden. Sorte bunadsko med sølv- eller tinnspenne.

Hodeplagg

Det kan brukes en sort filthatt med flat pull.

Sølv

Det brukes halsknapp, mansjettknapper og små og store knapper. Kniv og lommeur med sølvkjede er også fint tilbehør. Sølvet er oksidert, og kan kjøpes hos BunadRosen.