Forsiden / Damebunader / Vestfoldbunad, den broderte

Vestfoldbunad, den broderte

1 of 10
Vestfoldbunad, den broderte

Den gamle, broderte Vestfoldbunaden, også kalt Segerbrandtbunaden, ble komponert av Petrine Segerbrandt på begynnelsen av 1900-tallet. Hun forhandlet bunaden gjenom egen forretning til hun var over 90 år, men i 1969 overtok Vestfold-Stua eneretten på å få selge den vakre bunaden.
Fra 2020 er det BunadRosen som har overtatt alle rettigheter fra Vestfold-Stua.

Bunaden er en fri komposisjon uten rot i folkedrakttradisjonen i Vestfold, men deler av broderiet er funnet på gamle tekstiler fra fylket. Broderiene er i fargene rustrødt, gult og lys mosegrønt. Bunaden lages i blå, hvit og sort klede, og både blåfargen og de to andre fargene ble funnet i Osebergskipet. Livet har rankebroderi på fremstykkene og er kantet med vevde bånd. Nederst på stakken er det en rustrødt, fingerheklet snor med et bredt, vevd bånd, Over det vevde båndet er det samme rankebroderi som på livet. Vesken er i samme stoff og farge som resten av bunaden. Broderiet er av den såkalte "Vestfoldrosa", og vesken kantes med samme rustrøde snor som brukes nederst på stakken. Skjorten er i hvit lin med hvitsømsbroderi på krage, mansjetter, bringelist og bryststykke. Sjalet er i samme stoff som bunaden, og har samme broderi som på vesken, og er kantet med håndlagdefrynser av ullgarn.


Pris fra 35.000,-
Prisen inkluderer bunad med håndbrodert skjorte, sjal og veske. Sølv, bunadsko, belte, underskjørt og hodeplagg kommer i tillegg.