Forsiden / Artikler / Konfirmant? Dette er lurt å tenke på...

Konfirmant?
Dette er lurt å tenke på...

Å få bunad til konfirmasjonen er en stor investering, og det er viktig at man har tenkt nøye gjennom hvilken bunad man skal velge. Bunaden skal tross alt følge deg resten av livet, og du skal glede deg til hver gang du endelig kan ta den frem fra skapet for å ta den på deg.

Hvilken bunad skal vi velge?

De fleste konfirmanter velger bunad ut fra familietilknytning eller bosted, mens noen er mer opptatt av å velge den bunaden de synes er aller finest uten at det betyr så mye hvor den kommer fra. Det er lurt å bruke litt tid før man tar den endelige avgjørelsen, bunaden er tross alt identitetsskapende siden den forteller om både geografisk tilknytning og familiære tradisjoner.

Når må vi bestille og ta mål?

Konfirmanter er sjelden helt utvokst, så det er ingen vits i å bestille bunaden altfor tidlig. BunadRosen anbefaler at de som skal konfirmeres i april-mai-juni bestiller høsten i forveien. Konfirmanter som skal konfirmeres i august-september kan bestille i januar-februar samme år. Vi tar noen mål av konfirmanten ved bestilling av bunaden, og avtaler tid for ny måltaking på et senere tidspunkt slik at konfirmanten får vokst mest mulig innen montering. Når bunaden er klar til prøving tar vi kontakt for å avtale tid for prøving av bunaden.

Hva skjer hvis konfirmanten vokser?

Det legges inn godt med ekstra stoff, vanligvis ca 10 cm i hver side så bunaden kan sys ut ved behov. På de aller fleste bunader, avhengig av modell, kan også livet og stakken sys ned dersom konfirmanten blir høyere.

BunadRosen logo

Bunaden skal følge deg resten av livet....